PingJe

Saturday, March 16, 2013

Kejutan di Hari Jumaat

Situasi :

            8.00 pagi di ofis : menyiapkan Handouts 'Brain Teaser' sebagai aktiviti hari ini. Lama juga nak
            menyiapkan latihan ni...

           8.45 : berjalan ke kelas...

            9.16 pagi di kelas... jumlah pelajar yang tiba lebih kurang 10 orang (jumlah semua: 20 orang)
            Kelas sepatutnya bermula jam 9.00 pagi.
            Darah dah mendidih dah...mana la lagi separuh ni? Memang nak kena ni...

Tiba-tiba...
                 Seorang pelajar perempuan pengsan di luar kelas. Panik sekejap... terus menyuruh pelajar lain
                 memapahnya masuk ke kelas. Pertolongan cemas cuba diberikan ... tetapi pelajar tersebut tidak
                 demam panas atau pun jelas sakitnya... BUNTU sekejap.



Jam 9.30 pagi : Masuklah yang lain-lain ke dalam kelas - sambil menyanyikan lagu "Happy Birthday" sambil membawa masuk 2 biji kek coklat (my favorite) dan makanan. Sah...memang dah terkena dah ni...

Yang pengsan tadi : LAKONAN semata-mata, untuk melengah-lengahkan Teacher diorang ni...huhuhuhu

Mengalir air mata... terharu... iya lah, sambut hari lahir, tapi Suami jauh di KL. Nasib baiklah ada pelajar-pelajar tersayang ni hah... mana dia orang tahu yang hari ni hari lahir saya...

Lagu tema : Kau Ilham ku...petikan gitar : Bella

(Sama la dengan Sesi lepas : E1P1, E1P3, E1P4, C1P5 dan C1P6)

Soalan saya: Bila korang plan benda ni?

Jawapan pelajar : Adalah...

Rumusan saya : Berguna juga ilmu 'role play'/ 'acting' dan 'persuasive activity' dalam kelas. Pandai sungguh budak-budak ni kenakan saya. Betul-betul panik bila pelajar pengsan tadi....

To C1P2 : Thanks for everything you did today. It meant a lot to me... really blessed to have you guys to be a part of my life in matrix....Luv ya...








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...