PingJe

Friday, November 30, 2012

Bingka Labu Bakar

Suka labu tak? Kalau dah jemu buat pengat...cubalah resepi saya ni...

600g labu (dipotong dadu dan dibasuh)
500 ml air
1/2 sudu teh garam
2 helai daun pandan
***Masak labu sampai lembut




Setelah labu lembut, masukkan
200ml santan
1/2 cawan gula putih
1/2 cawan gula perang
1biji telur (dikacau dulu)
***Kacau sampai sebati.
*** Tambahlah gula kalau kurang manis
***Tutup api dan hancurkan labu
***Buang daun pandan


Setelah labu hancur, tambahkan
2 cawan tepun gandum
kacau sebati


Bakar: 1 jam : oven 180' darjah C (hingga masak)



Boleh dimakan panas-panas atau pun sejuk.

Selamat mencuba....




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...